27-03-2012

Hydrofinish, de trend in natuursteenbewerking

De trend op het gebied van natuursteenbewerking is de zogenaamde Hydrofinish.
De steen wordt door middel van een hoge waterdruk ruw gemaakt waardoor een ruwe textuur op het oppervlak van de granieten platen ontstaat. De techniek is ontwikkeld om aan de groeiende vraag en de belangstelling van architecten en ontwerpers naar diverse structuren en oppervlakken te voldoen.
 
Plaat natuursteen net behandeld met de zogenaamde hydrofinish
Volgens velen is "textuur is de nieuwe kleur". De ongepolijste, ruwe textuur van de Hydro Finish heeft veel karakter. Vooral doordat het de basis van de steen blootlegt.

Een van de andere voordelen van Hydro finish is dat het ruwe oppervlak niet ten koste gaat van de kleuren van de (normaliter) gepolijste steen. In plaats daarvan wordt de helderheid van de kleur daadwerkelijk verbeterd. Experts zeggen dat het de beste manier is om de echte, originele kleur van graniet te zien.


 
Onder grote waterdruk worden de zachte delen uit de steensoort 
verdiept waardoor het reliëf ontstaat
De ontwerp mogelijkheden zijn eindeloos met Hydro Finish. Het spel van licht en schaduw op de afgewerkte plaat geeft een derde dimensie aan het oppervlak. De mate van ruwheid kan worden aangepast van extra fijn tot extra grof.
 

Doordat natuursteen (vaak) uit hardere en zachtere delen bestaat, zijn de zachtere delen hiervoor het gevoelligst. De zachtere delen slijten dieper uit dan de hardere delen waardoor een reliëf ontstaat. Dat is het diepteverschil in de steen wat je terug ziet in het eindresultaat.

De Hydrofinish kan worden toegepast in drie verschillende dieptes. Soft, Medium en Deep. Zoals op de afbeeldingen te zien, geeft het natuursteen behandeld met de Hydrofinish, een mooi geleefd effect. De Hydrofinish is toe te passen op bijna alle soorten natuursteen. Natuurlijk zal de ene soort er mooier uit komen dan andere.


 

Voor prijzen of andere vragen, mail naar: nick@atre.nl
Of vul het contactformulier in op de website: www.atre.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten