04-05-2012

Keuken inspiratie


Een unieke revolutie in de toepassingen van natuursteen in keukens, is het design van Minotti Cucine. Natuursteen toegepast op zowel de horizontale, als de verticale delen van de keuken. Dit zorgt voor een minimalistische uitstraling waar menig architect geïnspireerd van raakt. 



Dit ontwerp doet denken aan de materialiteit van de architectuur in 1930. De effecten van licht en schaduw worden benadrukt door deuren van verschillende diktes (de een twee keer zo dik dan andere) die als de toetsen van een piano elkaar afwisselen. De afwerking van het kostbare werkblad laat ruimte voor het openen en sluiten van de deuren. Het werkblad is gemaakt uit 50 mm dik gepolijst Grigio Amani. 



Door diverse ontwikkelingen in het netwerk van a tre natuursteen, is a tre capabel om ontwerp en uitstraling te benaderen in een andere prijscategorie. In samenwerking met de architect of klant kan een eigen ontwerp gerealiseerd worden, met de uitstraling van de keukens in dit blog.



Sinds de jaren ‘60 en ‘70  heeft Minotti keukens ontworpen met een natuurstenen aanrechtblad.  Vervolgens is Minotti begonnen met de massieve natuurstenen wasbakken, wat later het handelsmerk werd. De volgende  evolutie was het ontwerpen van stenen fronten van lades en kasten, waardoor de minimalistische Minotti uitstraling compleet is.




bent u geïnspireerd door dit blogitem? Of bent u van plan materialen en ideeën als deze te gebruiken in toekomstige projecten? Neem dan contact op met a tre natuursteen voor advies en informatie.
Kijk op www.atre.nl of mail naar nick@atre.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten