14-11-2012

Natuursteen in badkamers


Na een drukke dag is de badkamer de plek in huis om even tot rust te komen en te ontspannen. Dat gaat het best in een mooie aangename ruimte. Natuursteen voelt prettig aan, is water bestendig en gemakkelijk schoon te houden. Dat maakt het zeer geschikt voor elk type badkamer. 

Denk hierbij aan een afdekrand voor om het bad, een wastafel(blad) of een heerlijk verwarmde douchevloer. Naast vloer-, en wandtegels is het ook mogelijk om de wanden te bekleden met platen in het 'open boek' principe. Dit geeft net dat kleine beetje extra luxe aan een badkamer.

Statuarietto marmeren achterwand, geplaatst in bookmatch

Een exclusieve Statuario Venato badkamer

Door nieuwe technieken worden de vroegere beperkingen van natuursteen te niet gedaan.
Voorheen was het vaak een probleem om een poreuze marmersoort toe te passen in uw sanitaire ruimte. Echter, door de meest recente ontwikkelingen op 'impregneer gebied' is het mogelijk de moluculaire verstandhouding van een steensoort dusdanig te beïnvloeden dat de steen levenslang vocht afstotend blijft. De specificaties van deze innovatieve impregneermethode kunt op opvragen via nick@atre.nl

Een massief Statuario Venato badkuip. Voorzien van bodemverwarming en moderne impregneertechniek.

Calacatta vloerplaten in 'open boek'

Naast de meest innovatieve impregneertechnieken, zijn ook de beschimmelde voegen verleden tijd.
Mapei komt met een snelbindende (en –drogende), uitslagvrije, polymeer gemodificeerde voegmortel. Deze is waterafstotend met DropEffect® en schimmelbestendig met Bioblock® technologie. Uitermate geschikt dus om uw spierwitte voeg ook daadwerkelijk spierwit te houden. De Bioblock®- technologie wordt gekenmerkt door speciale organische moleculen die zich gelijkmatig over de microstructuur van de voeg verdelen. Zo wordt direct voorkomen dat micro-organismen die verantwoordelijk zijn voor de vorming van schimmels, wortel kunnen schieten. De DropEffect®-technologie (druppel effect) berust op een synergetische werking en een gereduceerde absorptie van oppervlakte water.

Grigio Carnico badkamer, in combinatie met het klassieke Carrara marmer.

Bianco Carrara wastafelplateau


Naast alle klassieke marmers, waar veel mensen aan denken als je natuursteen zegt, zijn er nog talloze andere mogelijkheden met natuursteen in sanitaire ruimtes. Zo leent ook graniet zich uitstekend als steensoort in de badkamer. Graniet heeft van nature een hygienisch voordeel door zijn enorme compactheid als materiaal. Ook is graniet uitermate bestand tegen zuren en krassen.

Azul Imperial kwartsiet tegels

Azul Imperial platen in open boek

Graniet verwerkt als luxe badomranding

Graniet verwerkt in een luxe badkamer.

Onderstaand nog enkele afbeeldingen voor meer inspiratie betreft badkamers.
Bent u geïnteresseerd of ontvang u graag meer informatie over bepaalde badkamers en steensoorten?
Vraag hier dan meer informatie aan.

Een 'cross cut' onyx achterwand

Een, met banen travertin, betegelde badkamer. Vaak een voordeligere oplossing dan het toepassen van platen in open boek

Een luxe badkamer voorzien van een natuurstenen tegelvloer, en een bijpassend wastafelblad.

Een moderne wastafel, samengesteld uit 20 mm. plaat materiaal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten