18-12-2012

Happy holidays!


De feestdagen staan voor de deur en alle verlanglijstjes worden zorgvuldig ingevuld. De kalkoen is al uitgezocht, en de kerstboom staat trots het huis van gezellige verlichting te voorzien. 
Dit blogitem is toegewijd aan de feestdagen. Hier vind u in een kerstsfeer inspiratie voor uw verlanglijst in rode en groene materialen van plaat tot product. 

Dit wastafelmeubel bestaat uit de Braziliaanse steensoort genaamd Verde Fantastico. Verde Fantastico is een uitzondering op de regel betreft kenmerken van typische granietsoorten. Deze granietsoort heeft namelijk niet de karakteristieke 'granietspikkel' zoals (bijna alle) granieten hebben, maar heeft een 'bladerachtige' structuur. Het diepe groen doet denken aan een stapel groene bladeren na een herfstachtige storm. De witte kwartsaderen lopen diep door in het blok, waardoor een toepassing in open boek tot de mogelijkheden behoord.


Brecha Medusa is een Portugese kalksteen geschikt voor toepassingen in interieur. Met name het drukke uiterlijk zorgt voor een verassend effect bij het toeassen in open boek. De diverse kleurschakeringen in de aderen zorgen er voor dat Brecha Medusa vaak onverwacht goed te combineren is met uw interieur.

Volgens bekende Amerikaanse architecten zorgt new Earth Glitter mijn zijn glinstering voor een sprankelend 'wow' effect in uw interieur of keuken. Alsof kleine lava stromen de vulkaan afstromen, wisselen de rood oranje tinten het zwart af. Deze granietsoort bevat door het hoge gehalte kwartsiet een fijne glitter (te zien in detailfoto), wat voor een subtiel schitterend effect zorgt. Een onverwoestbare granietsoort geschikt voor binnen, buiten, en met name als aanrechtblad of vloertegel.

En mosgroene bamboe achtige uitstraling. Dat is wat de Braziliaanse granietsoort Verde Bamboo met zich mee brengt. Zoals te zien op de foto is de Verde Bamboo zowel in 'cross cut' als in 'vain cut' beschikbaar. Dit houdt in dat het blok graniet op twee manieren verzaagd kan worden. Optie 1: Met de aders mee, (achterwand) of optie 2; dwars door de aders heen (bad). Het voordeel hiervan is dat er een speels effect gecreëerd kan worden met exact dezelfde kleurtonen. De gewolkte mosgroene platen passen perfect bij de geaderde versie hiervan.

Onice Fantastico (Onyx Fantastico) is een exclusieve Mexicaanse onyx soort. De dieprode kleuren worden afgewisseld met de bonte kleurenverzameling van aders. Ook dit materiaal is zowel in 'Cross cut' (vloer) als in 'Vain cut' (wand) leverbaar. Zoals te zien op de productfoto is is Onice Fantastico erg geschikt voor de open boek toepassing. Dit met name de in Vain cut gezaagde onyx.
De steensoort is tevens te voorzien van verlichting. Achter een 20 mm dikke plaat Onice Fantastico zouden een aantal simpele LED-strips al voldoende zijn om de het materiaal van verlichting te voorzien. Het licht komt dan met name door de lichte aders, de donkere delen blijven donkerder. En erg gave optie om in één product diverse sferen te creëren.

Mocht u geïnteresseerd zijn in één of meerdere van deze materialen en producten, of bent u nieuwsgierig naar eventuele prijzen voor op uw verlanglijst? Neem dan contact op met Nick Blok. Nog niet genoeg inspiratie opgedaan? Kijk dan nog even rond in de andere artikelen op dit blog, of surf naar www.atre.nl

a tre natural stone wishes you all the best for 2013




Geen opmerkingen:

Een reactie posten